Bära barn


bära barn

mamma och pappas sommarstuga Nimon och Zacharias i Ekehagens forntidsby Nimon och Nikki (som bor hos mina föräldrar i vanliga fall) är med mig på promenad Förresten! Traditionen bygger på två saker: barnet får den trygghet som han eller hon behöver och den som bär kan fortfarande röra sig fritt. Men så förra veckan var vi där igen. Då är det skönt att inte ha en stor vagn man ska ta sig fram med. I många av dem kan man bära barn upp till 20 kilo, eller med andra ord i fyra, fem. Det är alltså inte kört om ni vuxit ur babybjörnen, eller kanske aldrig gillade den.

Men det såg bra ut först i alla fall! Samtidigt måste jag så klart även respektera mig själv och mina gränser för vad jag orkar. The tradition is built on two ideas: the child gets the security he or she needs and the carrier can still move freely. Hen kan inte förstå varför den plötsligt skiljs från föräldrarna, och vi kan omöjligt förklara det för bebisen. Vet dock inte vart den kommer ifrån från början. Men jag känner att så länge vi orkar bara bära är det helt fantastiskt om det så blir en månad till, ett halvår eller två. Publicerat i Allmänt om föräldraskap, Amning, Bära barn Märkt bära barn, långtidsamning, nära föräldraskap, samsovning 15 Kommentarer Posted on 11 oktober, 2013 by KajsaKanel Svara För nio veckor sedan på BVC Sköterskan: Får han ligga mycket på magen och träna?

Innan Nimon kom var jag tvärsäker på att jag aldrig skulle bära honom utåt, varken i famnen eller i någon form av bärdon. Hon: Jaha, men det är viktigt för att de ska lära sig att krypa. Om det inte blir svårt sen när det blir kallare ute. Om alternativet är att ligga på rygg hela dagen i sängen, vagnen eller babysittern så är det ju så klart bra att ligga på magen emellanåt.


Sitemap