Mjuk pepparkaka med lingon och sur grädde


mjuk pepparkaka med lingon och sur grädde

Jul, ingredienser 10 bitar 2 ägg 2 dl socker 1 1/2 dl gräddfil 50 g smör 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk kanel 2 tsk kardemumma, så här gör du, sätt ugnen på 175 grader. Om kakan blir torr - tänk på hur du mäter upp mjölet (som står i receptet). Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.

Enkel att baka, ännu enklare att mumsa i sig! 110 g ägg (2 st). 100 g grädde (1 dl). 60 g frysta lingon (1 dl).

Smör och ströbröd, till formen.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Mjuk pepparkaka är ett klassiskt recept på en god sockerkaka kryddad med pepparkakskryddor som är vanlig att baka till jul, men många bakar den även andra tider på året.

Träning med bebis uppsala
Flyg med sas stockholm helsingfors
Från göteborg till stockholm med billiga flyga

Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk. Men kan hålla med om att det kan vara lite för mycket mjöl i receptet och svt väder malmö nu när jag provade senast så tyckte jag det blir bättre med lite mindre mjöl så jag har nu uppdaterat receptet till.5 dl vetemjöl istället för tidigare. Gjorde kakan förra veckan och den blev mycket omtyckt. Tack för ett mycket bra recept! 0 11 december, 2011, bullar kakor, juligt doftande mjuk pepparkaka, tillspetsad med lingon. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform.

Eliasson och lundgren, Diablo 2 median xl heliga paladin guide,


Sitemap