Mest utsatta områdena i stockholm


mest utsatta områdena i stockholm

med Vårby. I rapporten, utsatta områden 2017 skriver polisen att fastighetsskötarna i husen blivit något av samhällets representanter, eftersom de verkar i områden där både kriminella och utsatta bor. De som begår brott ska inte komma undan, säger. Hisings Backa, Göteborg. Han var mer förvånad att Vårby inte kom med redan förra gången. Annars ser lägesbilden i Vårby just nu ganska lugn ut enligt Forsberg. Vi ser också en tystnadskultur där det är svårt att få folk att vittna och en lägre benägenhet att att anmäla brott, säger han. Detta skriver polisens nationella operativa avdelning i en färsk rapport om så kallade utsatta områden som Hem Hyra tagit del. Ett utsatt område karaktäriseras av en låg socioekonomisk status där kriminella har en inverkan på lokalsamhället, vilket leder till att boende upplever otrygghet och blir mindre benägna att till exempel anmäla brott.mest utsatta områdena i stockholm

Polisen har listat Sveriges mest utsatta områden i en ny rapport.
Klicka dig vidare i bildspelet för att se vilka områden som är de femte mest utsatta, eller skrolla ner för hela listan.
Polisen har i en rapport kartlagt de 53 mest utsatta områdena i Sverige.
Enligt polisrapporten finns 53 områden i Sverige som i olika grad är utsatta för all.
Enligt polisrapporten finns 53 områden i Sverige som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet.

Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. Det är ännu för tidigt att säga vad polisens satsning mot utsatta områden resulterat. Södra Sofielund (Seved Malmö*. Med särskilt utsatt menas ett område med så mycket problem att det kräver insatser från alla myndigheter och läget anses vara akut. Samtidigt finns det risker med att listan bidrar till att stigmatisera orten som problemområde. Utifrån rapporten ska polisen arbeta för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Det kan bli en skam att vara härifrån. Finnsta, Upplands Väsby. Klart flest problemområden finns i Stockholmsregionen. Det finns ju så oerhört mycket positivt i Vårby också, säger Karl Forsberg. Brott, blod och krossat glad på marken efter att man skjutits vid Vårbyskolan i januari.

Av dessa områden anses 15 områden vara särskilt utsatta och 6 har klassats som riskområden. Nyheter För att bättre kunna förstå sig på och göra något åt problemen har polisen kartlagt de 61 mest utsatta områdena i landet. Majoriteten är hyreshusområden med allmännyttiga bostäder. Startsida » Landet runt » Polisen: Här är de 53 mest utsatta områdena i Sverige Polisen: Här är de 53 mest utsatta områdena i Sverige. 25 av 61 utsatta områden ligger i, stockholm, enligt Karl Forsberg är handel med droger huvudinkomsten för de yrkeskriminella.

Unikt hotell i stockholm, Sf.se saga stockholm, Base jump stockholm dödsfall 2018,


Sitemap