Valborgsmässofirande slottet örebro


valborgsmässofirande slottet örebro

utseende. Error: Denna månaden innehåller röda dagar. Overture - Naxos Ljudinspelning 19:54 - 21:15, adShare MG for a Third Party.

Vid ingången uppfördes ett kraftigt porttorn och en vindbrygga och runt hela slottet gick en ringmur som än idag finns delvis bevarad på slottets norra sida. Från början var det kärntornets nedre del som fungerade som fånghåla, men med tiden kom flera av rummen på bottenvåningen och fjärde våningen att användas som fängelse, tortyrkammare och arrestlokaler. Hörntornen fick nya kupoltak, enligt en lätt romantiserad uppfattning av hur tornen såg ut på hertig Karls tid.

Fram till 1568 belägrades borgen totalt nio gånger. Invändigt har slottet byggts om flera gånger sedan dess. På slottet kan du även konferera eller ha fest och för alla barn finns roliga visningar och möjligheten att ha ett kungligt bra födelsedagskalas. Är du inte säker på vad du vill göra på valborg så listar vi alla Örebros uteställen så att du hittar vilket uteställe på valborg som passar dig bäst! Under perioden hölls totalt sex riksdagar på slottet, under ledning av Karl IX och hans son Gustav II Adolf.

De flesta är lediga på valborg och de brukar råda festlig stämning på stan. Fängelseslottet Ända sedan medeltiden användes Örebro slott som fängelse. I slutet av samma decennium renoverades landshövdingens våning och den gamla 1700-talsinredningen togs fram. Riktigt hur gammalt slottet är vet ingen. Vill du få reda på vilka uteställen i Örebro som är öppna på valborg? Andra som lyckades med den svåra uppgiften att erövra slottet var den danske kungen Kristian II, även känd som Kristian Tyrann och Gustav Vasa, som på sin marsch mot tronen 1522 efter nio månaders belägring lyckades inta den illa åtgångna borgen.

Hemligheter av Örebro,


Sitemap